İdare hukuku, idarenin işleyişi ve idarenin kişilerle olan ilişkilerini düzenleyen bir hukuk dalıdır.
İdare idari işlem niteliğini taşıyan işlemlerle birlikte kanundan aldıkları yetkiyle sınırlı kalmak kaydıyla idarenin ve toplum yaşamının düzenlenmesinde rol oynamaktadırlar. Bu nedenle idari makamların gerçekleştirdiği işlemler, gerçek ve tüzel kişileri yakından ilgilendiren sonuçlar doğurmaktadır. Yapılan idari işlemin hukuka aykırı olması noktasında gerçek ve tüzel kişiler, bu aykırılığın giderilebilmesi bakımından avukatlık hizmetine gereksinim duyarlar.
Söz konusu idari işlemden doğan hukuka aykırılıkların giderilebilmesi bakımından işlemi gerçekleştiren idareye başvurulabilmesi mümkündür. Bunun yanında gerekli kanuni şartların sağlanması halinde idari dava açılması da mümkündür.
İdare Hukuku'ndan kaynaklanan davaları temelde iptal davaları ve tam yargı davaları olarak ikiye ayrılmak mümkündür.
İptal davası'nın amacı idarenin gerçekleştirdiği hukuki işlemin iptalinin sağlanması suretiyle, idareyi hukuka uygun işlem tesis etmeye zorlamaktır. 2577 sayılı İYUK 2’inci maddesi iptal davalarını tanımlamıştır
Tam yargı davası'nın amacı ise idari işlemden dolayı hakları zedelenen kişilerin, zararlarının giderilmesidir. Özel hukuktaki tazminat davalarının idare hukukundaki karşılığıdır. İdarenin hukuka aykırı eylemi, en basit deyimle hizmet kusurudur.
Sunaç Avukatlık Bürosu bünyesinde idare hukukuna ilişkin her türlü dava ve iş bakımından avukatlık hizmeti sunulmaktadır.