TİCARET HUKUKU

Türk Ticaret Kanunu, Ticaret Hukuku esaslarını belirleyen temel kanundur. Fakat bu kanunun yanında, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve özellikle 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu da Ticaret Hukuku bünyesinde görülen uyuşmazlıklarda göz önünde bulundurulması gereken temel kanunlardandır. Öte yandan, ticaret hayatının hızlı ve kendine has yapısı, Ticaret Hukuku'nun bazı alt dalları bakımından özel kanunlara gereksinim duyulmasına neden olmuştur. Bu bakımdan bankacılık sektörü ile ilgili yahut finansman kuruluşları ile ilgili özel kanunlar ortaya çıkmıştır. Rekabet Hukuku alanında da özel kanuni düzenlemeler mevcuttur.

Yukarıda kısaca izah edilen nedenlerle Ticaret Hukuku, oldukça kapsamlı bir hukuk dalıdır. Ticaret Hukuku'nun en önemli iki özelliği vardır. Bunlardan ilki ticari hayatın güvenliğinin ve ticari işlemlerin tedavülünün hız gerektirmesidir. Ticari uyuşmazlıkların hızla çözüme kavuşması gerekmektedir. Nitekim, yavaş ilerleyen bir süreç, uyuşmazlığın taraflarının ekonomik durumlarını etkileyecek ve ticareti bozulan taraftan başlayarak zincirleme şekilde tüm piyasayı etkileyebilecektir. Ticaret Hukuku'nun ikinci özelliği ise; ticari uyuşmazlıklarda, tacirlerin "basiretli" kabul edilmeleri dolayısıyla hukuk düzeninde kendilerine daha az hoşgörü gösterilmesidir. Bu sebeple tacirlerin sürekli hukuki bilgiye ihtiyaçları vardır. Bu bağlamda büromuz tüzel yahut şahıs tacirlere hukuk müşavirliği hizmeti sağlamaktadır.

Sunaç Avukatlık Bürosu bünyesinde ticaret hukukuna ilişkin her türlü dava ve iş bakımından avukatlık hizmeti sunulmaktadır.


Yol Tarifi